Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Vigtig at registrere din jobsøgning

Nye regler fra Christiansborg betyder, at manglende registrering af jobsøgning kan give karens den følgende måned. Derfor er det vigtigt at registrere din jobsøgning hurtigst mulig.

Den 1. april 2022 trådte en ny midlertidig lovgivning i kraft, som gælder frem til den 31. december 2023. Den betyder, at du som ledig skal huske at opdatere din joblog inden månedens udgang, ellers kan det få betydning for dine dagpenge.

Ifølge lovgivningen skal du løbende registrere din jobsøgning i din joblog – det skal du gøre fast hver kalenderuge. Derudover skal du som minimum uploade en ansøgning om måneden til en opslået stilling, som du har søgt.

 

Hvad sker der, hvis du ikke har registreret din jobsøgning i din joblog inden månedens udgang?

Hvis du ikke som minimum har registreret og uploadet én jobansøgning i din joblog inden månedens udgang, skal du indkaldes til en rådighedssamtale.

Du skal være opmærksom på, at selvom du registrerer din jobsøgning efter månedens udgang, skal du stadig indkaldes til en rådighedssamtale.

 

Du kan risikere at få en karantæne for selvforskyldt ledighed

Hvis du ikke inden månedens udgang - eller senest på dagen for den eventuelle rådighedssamtale - har registreret din jobsøgning i din joblog og uploadet en ansøgning, skal du have en karantæne for selvforskyldt ledighed. Det betyder, at du i næste måned ikke vil være berettiget til dagpenge i 111 timer.

 

Hvis det er svært for dig at udfylde jobloggen – så kontakt os.

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med din jobsøgning og udfyldelse af din joblog. Har du brug for hjælp, så kontakt os via selvbetjeningen eller på telefonen.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Alle medlemmer får deres egen personlige a-kassvejleder i AJKS

Jacob Nielsen

Find din a-kassevejleder

I AJKS har du din egen, personlige a-kassevejleder. Din a-kassevejleder bestemmes ud fra, hvilken dag i måneden du er født.

Jacob Nielsen

FAGLIGE ARRANGEMENTER

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

ARTIKLER OM KARRIERE OG JOBSØGNING

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides.