Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AJKS lønsikring – et individuelt supplement til den kollektive ordning

A-kassen giver økonomisk tryghed, hvis arbejdslivet tager en uforudset pause. Det er dog ikke nogen hemmelighed, at AJKS synes, dagpengesatsen er for lav, da politikerne har ladet den udhule over de seneste år. Derfor har vi forhandlet en af de bedste lønsikringer hjem, som et ekstra tilbud til alle vores medlemmer - også de selvstændige.

Tine Johansen, formand for AJKS og Dansk Journalistforbund

Benita Marcussen Tine Johansen - formand for AJKS og Dansk Journalistforbund.


Egentlig er lønsikringen et produkt, der ikke burde være nødvendig. Men så længe dagpengedækningen er udhulet, er vi nødt til at forhandle flere muligheder hjem til medlemmerne som et individuelt tilvalg til den kollektive ordning.

Vi ved, det er en svær balancegang. For hvor er politikernes incitament, hvis vi løfter deres opgave? Den debat har også været oppe i Hovedbestyrelsen. Vores konklusion var dog, at vi må sikre medlemmerne bedst muligt - og give dem et individuelt valg.

Derfor er jeg stolt af vores lønsikring, der er blevet mere solidarisk og dækker både lønmodtagere og selvstændige, som kan tegnes op til du bliver 58 år – og løber til du bliver 63 år.
 

AJKS ønsker et mere finmasket system
Vi ville ønske, dagpengesystemets sikkerhedsnet var mere finmasket for mennesker, der uforskyldt bliver ramt af ledighed.

Det arbejder vi hårdt for at få politikerne til at prioritere. Indtil da gør vi alt for at hjælpe vores medlemmer indenfor de rammer, vi har – og for at gøre rammerne endnu bredere. Her med en tillægsmulighed for at få suppleret dagpengene med op til 90% af den tidligere løn.
 

Vær beredt i fredstid – så du er sikret i krigstid
Ligegyldig hvor du står i dit arbejdsliv, er det vigtigt, at du tager et blik på din økonomi, og overvejer hvordan du vil stå, hvis ledigheden rammer lige netop dig. For det er i fredstid, du skal melde dig ind i din a-kasse og tegne en lønsikring. Der er nemlig karens- og et indtægtskrav, du skal opfylde for at kunne få dagpenge og lønsikring.

Du skal altså ikke vente på at opgaverne tørrer ind – eller på nedskæringer på arbejdspladsen.

Ledigheden er lige nu på sit højeste i AJKS. Det er især freelancere, selvstændige og dimittender, der er ramt. Heldigvis kan vi se, at der er bevægelse på arbejdsmarkedet. Og vores dygtige a-kassevejledere og karriererådgivere står klar til at hjælpe alle videre i arbejdslivet. Også når det er hårdt.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Tom Laursen

tor, 03/11/2021 - 17:23

Hej.
Jeg er netop fyldt 58 år, men jeg kan IKKE kommet med i ordningen, hvilket jeg syntes ikke er ok..?!
Enten kan alle medlemmer eller også kan ingen!
Og hvorfor er det lige 58 år og ikke ved fx 63 eller 47 år??
Lad mig høre nærmere - på forhånd TAK?!

Vh
Tom Laursen

Hej Tom
Tidligere lå alderen endnu lavere, men nu har vi fået forhandlet den op, så man kan tegne lønsikring til og med sit 57. år.
Det er bedre end før, det er vi glade for, men desværre kan den stadig ikke dække alle. Vi er i løbende dialog med Top Danmark, som udbetaler og administrerer lønsikringen, og hvis der kommer ændringer i vilkårene, skriver vi selvfølgelig ud om det.

Mvh Hanne-Mari/AJKS

Kim Ravn-Mortensen

tor, 03/11/2021 - 18:35

De mest udsatte for fyring kan ikke købe lønsikring.
AJKS deltager dermed i den udbredte aldersdiskrimination på arbejdsmarkedet.

Endnu et pletskud fra AJKS

Erik Bjørn Møller

tor, 03/11/2021 - 23:46

"Ligegyldigt hvor du står i dit arbejdsliv er det vigtigt, at du tager et blik på din økonomi og overvejer, hvordan du vil stå, hvis ledigheden rammer netop dig."
Ja, det skriver hun! Det lyder sørme godt - men hov. Det passer jo ikke. Alle vi over 58 må nemlig ikke være med. Det ville klæde formanden at komme med en ordentlig forklaring på denne åbenlyse diskrimination i stedet for at prøve at sløre det med spin og inkluderende ord.

Hej Erik
Som jeg også har skrevet til en anden kommentar, så var alderen endnu lavere før (ift. at kunne tegne lønsikring). Nu har vi fået forhandlet alderen op, så man kan tegne lønsikringen til og med sit 57. år.
Det er bedre end før, det er vi glade for, men desværre kan den stadig ikke dække alle. Vi er i løbende dialog med Top Danmark, som udbetaler og administrerer lønsikringen, og hvis der kommer ændringer i vilkårene, skriver vi selvfølgelig ud om det.

Mvh Hanne-Mari/AJKS

I stedet for dit ikkesvar - kan vi så ikke - som Erik også efterlyser - få forkvindens argumenter for at indføre et aldersdiskriminerende tiltag i AJKS? Os der er over 58 er ret ligeglade med, at alderen var lavere tidligere.

Carsten Lundager

lør, 03/13/2021 - 17:39

Mit spørgsmål er kun

Nu er jeg over 65 og stadig aktiv som pressefotograf/Selvstændig. Og det bliver jeg ved med
Men hvordan vil I have jeg skal sikre mig
INGEN A kasse. Den er jeg smidt ud af
Har tilmeldt mig en sygeforsikring 100 % fra 1 dag gennem det offentlige
Man vil så gerne have at vi bliver lidt længere på arbejdsmarkedet , men hvordan skal jeg tackle mig selv fremover?
Har været på en arbejdsplads i 24 år som gav min 6 % i pension (Søndagsavisen)
Nu har jeg været selvstændig i 12 år og klarer mig egentlig meget godt, men synes bare at jeg står alene med de problemer der er i min alder. Har I en løsning eller bliver det kun for de andre som bliver ældre hen af vejen. De skal jo også arbejde lidt længere;-)

Hej Carsten
Det er politisk bestemt, at man kun kan være medlem af en a-kasse frem til, man bliver folkepensionist. Pt. 65 år. Når pensionsalderen flytter sig, flytter datoen for medlemskab af a-kassen sig også.
Du kan stadig være medlem af a-kassen for 100 kroner om måneden, så kan du få karrierådgivning og benytte vores karrierefremmende i vores tilbud - men du kan ikke få dagpenge. I forhold til vilkår på arbejdsmarkedet, vil jeg råde dig til at søge sparring i din fagforening. De er bedst til at rådgive om den slags.

God dag

Mvh Hanne-Mari/AJKS

Villy Dall

man, 03/15/2021 - 19:37

Jeg er fyldt 66 år, er i fuldtjobsjob, og til sommer bliver jeg smidt ud af a-kassen, når jeg rammer den officielle pensionsalder. Jeg ved godt, at reglerne er bestemt via lovgivning og ikke af jer.
Men jeg synes faktisk, der rejses nogle relevante spørgsmål her i tråden om, hvorfor en frivillig forsikring ikke kan gælde alle medlemmer af AJKS. Det er ikke et svar, at det var ringere tidligere, men selvfølgelig er det en forbedring. Men hvad er svaret?
Mvh - Villy

Hej Villy
Når du tegner et medlemskab af en a-kasse, er du forsikret gennem en statslig forsikring, der udløber, når du når pensionsalderen.
AJKS lønsikring er et ekstra tilbud til medlemmerne, som vi har lavet i samarbejde med Top Danmark. Det er en forsikring på markedsvilkår, som vi har forbedret ift. tidligere, så den først udløber, når du fulder 64 år og kan tegnes op til du fylder 58 år. Forsikringen kan desværre ikke dække alle medlemmerne af AJKS, da det ikke har været muligt at forhandle en aftale hjem om forsikring af medlemmer, som er fyldt 58 år.
Mvh Hanne-Mari/AJKS

Tak for svar. Tænkte det jo nok. Men det er samfundsmæssigt ikke i orden, at regering og Folketing opfordrer til, at man arbejder, så længe man kan, og ens pensionsudsigter er afhængige af, hvor længe man venter med at tage hul på pensionen - og at man så ikke samtidig kan forsikre sig mod at blive arbejdsløs. Så skal alle over pensionsalderen jo være parat til at blive fyret og dermed pensionister fra dag til anden. Det er kun muligt for de rige - ikke for almindelige mennesker, der sætter deres udgifter i forhold til deres indtægter. Det er asocialt, og det er aldersdiskriminerende. Og samfundsøkonomisk set formentlig også en dårlig beslutning.

Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i undervisning, samtidig med at du bevarer din ret til dagpenge.

Uddannelse og kurser

Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i undervisning, samtidig med at du bevarer din ret til dagpenge.

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

AJKS Lønsikring

AJKS lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her