Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nyt formandskab fokuserer på det bæredygtige arbejdsliv og det stærke medlemskab

Cathrine Holm-Nielsen er ny næstformand i AJKS. Hun danner makkerpar med formand Tine Johansen, og sammen vil de sætte politisk fokus på det bæredygtige arbejdsliv og give a-kassemedlemsskabet ny mening.

AJKS' nye formandskab: Cathrine Holm-Nielsen og Tine Johansen

AJKS' nye formandskab: Cathrine Holm-Nielsen og Tine Johansen


 

Ny næstformand

Cathrine Holm-Nielsen overtager efter Per Lindegaard Hjort, den tidligere næstformand i AJKS, der fratrådte tidligere på året.

Cathrine er nu forperson for forbundet Kommunikation og Sprog og næstformand i AJKS.

Hun har siddet i AJKS bestyrelse i en årrække og kommer fra det private erhvervsliv.

Kommunikation om Den Danske model og flexicurity er ikke sexet eller spændende - medmindre man interesserer sig for den. At oversætte a-kassens rolle til den almindelige hverdag er også en vanskelig sag. Men AJKS’ nye formandskab er enige om, at vi er nødt til at få engageret nuværende medlemmer og ikke mindst de unge i deres medlemskab. For at kunne det, skal medlemskabet give mening for den enkelte.

For hvorfor skal man være medlem af en a-kasse? Og hvorfor skal folk fra kommunikations-, medie-, sprog- og marketingbranchen være medlemmer i AJKS? Er det ren forsikring?

Hvad kan man bruge medlemskabet til i de forskellige niveauer af sit (arbejds)liv?

Det er et spørgsmål, der hænger tæt sammen med formandskabets politiske fokus: Et bæredygtigt arbejdsliv.

 

Bæredygtigt arbejdsliv

Formandskabet sætter fokus på tre områder under overskriften bæredygtigt arbejdsliv.

  1. Bureaukrati og trængt dansk model
  2. Efteruddannelse
  3. Ungdommen

Bureaukratiet på a-kasseområdet er blevet for tungt, og lovgivningen er ikke fulgt med arbejdsmarkedets udvikling.

For det første er systemet blevet for svært at forstå for det enkelte medlem. Ved ledighed skal a-kassen være et nemt sikkerhedsnet, som man kan komme hurtigt ind i og ud af igen. Sådan er det ikke i dag. Ironisk nok er dagpengesystemet blevet mere ufleksibelt i takt med, at arbejdsmarkedet er blevet mere fleksibelt. Det er ikke hensigtsmæssigt.

Og det danske arbejdsmarked er blevet mere fleksibelt – på godt og ondt.

Den Danske Model er oprindeligt bygget op omkring fleksible ansættelsesforhold til glæde for virksomhederne under konjunkturændringer - og et stærkt sikkerhedsnet til gavn for medarbejderne. Men ansættelsesforholdene og tilknytningen til virksomhederne har nogen steder ændret karakter og er blevet meget fleksible. Projektstillinger, tidsbegrænsede stillinger og freelancearbejde vinder frem i det offentlige og private, men lovgivningen på a-kasseområdet er desværre ikke fuldt med.

Det fleksible arbejdsmarked har udviklet sig, uden at lovgiverne har haft øje for det. Det betyder, at sikkerhedsnettet i nogle tilfælde giver sig - og medlemmer falder igennem.

Efteruddannelse fylder også meget og er vigtigt for et bæredygtigt arbejdsliv. Den nye reformkommission fokuserer netop på livslang læring – for AJKS er det nu vigtigt, at dem med en mellem eller lang uddannelse ikke bliver glemt.

Alle har behov for løbende videre- og efteruddannelse for at vedblive med at være interessante for arbejdsmarkedet.

Til sidst er ungdommen vigtig, når man taler om bæredygtigt arbejdsliv. For desværre oplever vi, at deres muligheder over tid er blevet indsnævret, hvorimod kravene til dem er øget. Der skal større fokus på deres rettigheder, behov og trivsel, så de unge også opnår et bæredygtigt arbejdsliv - både nu og senere. De er det fremtidige arbejdsmarked.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides. 

AJKS Lønsikring

AJKS lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her