Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fyret, opsagt, tak for samarbejdet, jeg siger op…

Kært barn har mange navne, og når det kommer til opsigelser, er det typisk et område, der ikke råbes så højt om – på trods af at det bliver mere og mere almindeligt, at man gennem et arbejdsliv er igennem én eller flere opsigelser. Men det er vigtigt ikke at gøre opsigelsesperioden til et solo-projekt.

AJKS´ to stærke fagforbund Kommunikation & Sprog og Dansk Journalistforbund registrerer hver især ca. 20 medlemssamtaler om måneden, som på den ene eller anden vis har afsæt i en opsigelse. Dertil er der naturligvis alle de opsigelser, som ikke registreres. 

Der kan været et utal af årsager til, at man i sit arbejdsliv oplever at skulle fratræde sin stilling, men mange vil ret naturligt stifte bekendtskab med en opsigelse i løbet af deres arbejdsliv.

 

”Gået” - eller blot træt af chefen

Det kan være mere eller mindre frivilligt, at man står uden job. Det kan have afsæt i markedsændringer, intern reorganisering, besparelser, man er kørt sur i samarbejdet med chefen - eller kort og godt kan det være fordi, man ønsker forandringer i sit arbejdsliv.

Selve opsigelsesperioden kan derfor også have meget forskellig karakter – nogle oplever at blive fritstillet, andre har chefen hængende over nakken til sidste arbejdsdag!

Derimellem kan der være mange varianter, men fælles er der en orientering mod at afslutte ét arbejdsforhold og erstatte det med noget nyt.

 

Undlad at gøre opsigelsesperioden til et solo-projekt

Opsigelsesperioden behøver ikke være et solo-forløb, tvært imod kan der være både svar, afklaring og energi at hente ved at inddrage din a-kasse eller forbund som sparringspartner i et opsigelsesforløb.

Det var et af hovedbudskaberne, da AJKS i samarbejde med Kommunikation & Sprog og Dansk Journalistforbund afholdt gå-hjem-møde med overskriften ”Opsagt! – Hvordan kommer du videre.”

De knap 20 fremmødte – unge som gamle - journalister, sprog og kommunikationsprofiler fyldte lokalet på Gl. Strand og fik svar på spørgsmål, der knyttede sig til følgende områder:

  • Hvilke juridiske retningslinjer skal jeg forholde mig til ift. min jobsøgning i opsigelsesperioden?
  • Hvordan og hvornår skal jeg forholde mig til a-kasse og dagpenge?
  • Hvordan bevæger jeg mig mod næste kapitel i mit arbejdsliv, når jeg stadig skal passe mit gamle job? 
  • Hvordan finder jeg det rette spændingsniveau (mellem apati og panik)? reaktioner og faser ved opsigelse.
  • Hvad kan overhovedet lade sig gøre på arbejdsmarkedet i 2019?
  • Hvad kan jeg bruge mit netværk til, og hvordan netværker jeg i praksis?

 

Skulle det en dag være dig, der står i en opsigelsessituation, så tøv ikke med at henvende dig til AJKS eller dit fagforbund og få svar og sparring på dine spørgsmål og overvejelser.

Hold øje med vores arrangementskalender for nye arrangementer af samme type eller book en tid til et individuelt møde her:

karriereteam@ajks.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi - eller lige det, du har behov for. 

Book karrierevejledning

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi - eller lige det, du har behov for. 

Alle medlemmer kan benytte sig af AJKS' karriererådgivning.

Jacob Nielsen

MØD DINE KARRIEREVEJLEDERE

Vi kan vejlede dig om jobsøgning, ansøgninger og karriere, samt håndtere individuelle problemstillinger ud fra et work/life balance perspektiv.

Meld dig ind i AJKS

Bliv medlem

Få karrierevejledning, din egen a-kassevejleder - og bliv del af et stærkt, fagligt netværk for professionelle inden for medier og kommunikation - til en af de laveste priser på markedet.

Meld dig ind nu