Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Seniorjobordningen er fredet

Så er der ro omkring seniorjobordningen. Regeringen har lyttet til bekymrede røster, bl.a. fra AJKS, og droppet ideen om at nedlægge ordningen. 


Da Regeringen fremlagde ”Danmark rustet til fremtiden” - deres nye plan frem mod 2030 – blev det klart, at dens tidligere oplæg til en tilbagetrækningsreform ikke længere er på bordet. Det vil sige, at seniorjobordningen er fredet og forbliver i sin nuværende form.

Det er der mange AJKS-medlemmer, der vil være glade for.

Af Regeringens publikation fremgår det, at de ”ønsker at skabe ro om tilbagetrækningsområdet og har lyttet til de bekymringer, der har været rejst”. AJKS var i kontakt med beskæftigelsesministeriet tilbage i februar, hvor vi satte fokus på behovet for mere fleksible rammer for seniorerne – ikke dårligere.

Der er heldigvis blevet lyttet.

Det skal være attraktivt at blive på arbejdsmarkedet

Intentionen med Regeringens tidligere reformplaner var egentlig at gøre det mere attraktivt at blive på arbejdsmarkedet og bekæmpe diskrimination mod seniorer, der ufrivilligt holdes uden for det. Midlet var bare dårligt.

Derfor er vi også glade for, at det nye videnscenter med fokus på fastholdelse af seniorer på arbejdsmarkedet, som der blev afsat 40 millioner til under seneste finanslov, bliver forankret under Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd. Her vil AJKS søge indflydelse og arbejde for at skubbe flere relevante punkter frem på dagsordenen. Såsom kompetenceudvikling for seniorer, mulighed for ydelser fra a-kassen efter det 67. år, efterløn uden at skulle lukke enkeltmandsvirksomheder og stop for modregning i folkepensionen ved arbejde.

Regeringen mener heldigvis stadig, at det skal være attraktivt for seniorer at blive på arbejdsmarkedet, og de er positivt indstillet ift. at drøfte forslag, der kan øge seniorers beskæftigelse samtidig med, at de vil sikre rimelige og værdige tilbagetrækningsmuligheder.

Så skal vi bare sørge for, at det attraktive ikke ligger i at fjerne rettigheder – men ved at skabe nye og bedre vilkår og muligheder.

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides. 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Følg AJKS på de sociale kanaler og få nyheder, tips og servicemeddelelser i dit feed

Links til vores sociale medier

Vi er både på Facebook og LinkedIn, og så har vi vores egen lukkede LI-gruppe. 
Her deler vi stillingsopslag og netværker. 

Bliv medlem af AJKS' LI-gruppe