Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Viden er en vigtig valuta som jobsøger – men hvad er godt at vide??

AJKS kommer med indspark til lidt faglig research mellem ansøgningerne. Og nederst i artiklen deler vi ”guldet” med dig i form af 40+ links, der kan understøtte din jobsøgning.

Faglig indspark og 40+ links til din jobsøgning.

 

Markeds- og brancheindsigt højner din troværdighed, og netværksrelationer gavner din rækkevidde. Begge dele faktorer, der kan spille ind på din værdi som jobsøger. Derudover er vedligehold og udbygning af viden og netværk vigtige elementer for at sikre din trivsel – nye input hjælper til at skabe nye perspektiver. 

Så tillad dig selv at bruge lidt tid på at fylde viden på jobsøgningstanken.  Til en start kan man pege på, at der typisk ved hvert årsskifte udkommer rapporter, der opsummerer det forgangne år, og ofte også forsøger at pege fremad.
 

Hvem hører Podcast og hvor mange ser streaming og flow tv

Eksempelvis udkommer DR Medieforskningen med en oversigt over danskernes medievaner. Måske det er i den rapport, du finder det ’data–side-kick’, der kan underbygge, om fx din Podcast idé rent faktisk understøttes af nogle lyttertal – og hvilke. Hent DRs rapport om medieudviklingen.

 

Digital marketing

For dig, der orienterer dig mere ift. digital markedsføring, kan du finde værdifulde data i Hootsuite Social Trends 2021. Den giver dig fx overblik over, hvilke sociale platforme der vurderes mest effektive i forretningsøjemed.

 

 

Journalistiske tendenser

Vores gode journalist-medlemmer har mulighed for at finde globalt udsyn og seneste nye journalistiske tendenser hos Nieman Journalism Lab. Læs fx om ’subscriber-driven journalism’ – journalistik kombineret med tech i forretningsmæssig samhørighed.

Ovenstående er blot nogle eksempler på nem tilgængelig viden, som kan hjælpe til en opdateret faglig markedsindsigt.

 

Og så til Guldet - 40+ relevante links

AJKS' karrierevejledere har samlet mere end 40+ links til jobportaler og jobbaser, kommunikationsbranchens bedste nyhedsbreve, netværksgrupper i hele landet, ordninger særligt for akademikere og iværksættere - og meget mere. 

 

For iværksættere

 

Særlige ordninger for akademikere

Find virksomheder og produkter

Branchens bedste nyhedsbreve

Facebook grupper

Søg om optagelse i relevante grupper, fx 

  • Medieboxen
  • Freelancere og arbejdsgivere i mediebranchen
  • TV-tilrettelægger Gruppen
  • Lønnede freelance jobs 

Andre nyttige sites


Og husk, vi sidder klar til at hjælpe. Kontakt vores karrierevejledere for personlig rådgivning 

AJKS har fem karrierevejledere, der kan hjælpe dig godt videre, hvis du er ledig.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

MEDLEMSTILBUD TIL DIG FRA AJKS KARRIERE

Jacob Nielsen

FAGLIGE ARRANGEMENTER

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

AJKS Lønsikring

AJKS

Ny og forbedret lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her >