Gå til hovedindhold

Tips og tricks

Tre tips til jobsøgning for nyuddannede

Kære Dimittend, tillykke med uddannelsen! Uanset om du er klar til at sprinte, spurte eller måske mere nervøst trippe ud på jobsøgningsmarkedet, får du her indspark og tre tips, som giver perspektiv til din jobsøgning. Læs jobsøgning for dimittender nu

40+ links til dig, der er jobsøgende 

AJKS' karrierevejledere har samlet mere end 40 links til dig, der søger job eller overvejer at starte din egen virksomhed. Få links til blandt andet netværksgrupper, Facebook grupper, branchens bedste nyhedsbreve, ordninger for akademikere og iværksætter, jobportaler - og meget mere. Se vores link-guide nu 

Drop undskyldningerne – og find din personlige signatur

"I de næste fem år forandres det meste – både måden vi arbejder på og årsagen til, at du bliver valgt eller fravalgt til ønskejobbet.” Soluaima Gourani svarer på spørgsmål om, hvorfor det er vigtigt, at du aktivt tager ansvar for din karriere, og hvordan du gør det.

Det gode cv: Fremhæv dine kompetencer – ikke kun dine ansættelser

Det kronologiske cv. Vi ser det anvendt af journalister, tv-tilrettelæggere, billedkunstnere, sproguddannede – og også af kommunikationsuddannede. Men der er også andre muligheder for at fremhæve dine kompetencer. Her præsenterer en af AJKS' karrierevejledere to alternative bud.

AJKS - den personlige jobformidling

AJKS kender dit fag. Det ved virksomhederne, og derfor er der flere og flere, der henvender sig til AJKS, når de har stillinger, der skal besættes. I LinkedIngruppen "AJKS - for medlemmer" formidler AJKS kontakt mellem arbejdsgivere og arbejdstagere.

5 guldkorn skaffer dimittender det første job

Selvom arbejdsløsheden i øjeblikket generelt falder, så er det stadig langtfra en selvfølge, at nyuddannede går direkte fra skolebænken til en kontorstol på en arbejdsplads. Tværtimod. De nyeste tal fra Akademikerne (AC) viser, at cirka hver 3. nyuddannet akademiker starter sin karriere på dagpenge.

10 trin til at få arbejde i en SMV

En SM…hvad for noget...tænker du måske. Måske har du hørt betegnelsen for Små og Mellemstore Virksomheder, men aldrig rigtig tænkt på hvordan SMV’ere kan være interessante for dig, eller hvordan du kan vise dem, at du er interessant for dem?

754 arbejdsgivere: Sådan får du jobbet

Som jobsøgende er der mange velmenende råd til hvordan man får jobbet. Der er artikler på nettet, videoer på youtube og masser af kompetente mennesker at spørge til råds; karrierevejledere, jobkonsulenter og ikke at forglemme de selvudnævnte jobcoaches. ingen af dem har jeg sprugt til råds i denne artikel. Her får 754 arbejdsgiverne selv lov til at sætte ord på hvad de lægger vægt på, når de rekrutterer.

3 år med 50% løn i tilskud

InnoBooster-ordningen skruer op for muligheden for at komme i dybden med et innovative projekt, og tilbyder at arbejdsgivere kan ansøge om at få dækket op til 50% af lønnen i op til tre år, når de ansætter en akademiker som InnoBooster til at gennemføre et innovativt projekt.

Tænk kreativt – og brug sociale medier til at få job

Ofte bliver vi i karriereteamet spurgt: ”Hvad kan jeg egentlig bruge sociale medier til i min jobsøgning? Netværk og synlighed svarer vi. Tea gjorde netop det.

Kursus gav Christina et job

Et kursus i online marketing skulle egentlig bare hjælpe Christina Palikaras til at sætte ord på de kompetencer, hun allerede havde. Men kurset førte til meget mere end det: Ny viden, nyt netværk og et løntilskudsjob i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Videreuddannelse: Vejen til et succesfuldt arbejdsliv

Videreuddannelse er i dag en nødvendig del af din karriere. Læs her om dine muligheder, uanset om du er i job eller ledig.

Foruroligende færdig med studiet...

Det er ofte med sommerfugle i maven, at nyslåede kandidater træder deres første spæde skridt ud på jobmarkedet. Når man har tilbragt årevis i studiesystemet, kan det være svært at forestille sig, hvordan det bliver at få det første rigtige job – og endnu vigtigere: Hvordan man finder det. AJKS har spurgt to kommende kandidater, hvad de glæder sig til – og hvad de frygter.

Arbejdsgiverne vil se hvem du er!

Det kan godt være, du har brugt en uge på at skrive og finpudse ansøgningen til dit drømmejob, men det hele kan blive ødelagt med ét klik på musen. De fleste arbejdsgivere bruger de sociale medier til at danne sig et helt billede af jobansøgeren, så sørg for at din optræden på de sociale medier ikke skræmmer arbejdsgiverne væk.

Udnyt agurketiden til at få (dit næste) job

Mens agurkerne bliver høstet, medierne koger suppe på de samme historier som sidste sommer og der KUN er sport i tv, skal du så de frø, der kan skaffe dig dit næste job. Her får du tre fif, der kan bruges både af ledige og dem, der har et job, men søger nye græsgange.

7 fif skaffer dit næste job

Hos medie - og kommunikationsbranchens a-kasse, AJKS gør vi alt hvad vi kan for at vores medlemmer finder korteste vej til næste job. Sammen med min kollega, karrierevejleder Rasmus Hengstenberg, har jeg dissekeret Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2014, og det er der kommet 7 konkrete fif ud af. De kan være med til at skaffe dig dit næste job.

Karrieretip: Gør, hvad du har lyst til

Har du lyst til at have et alsidigt karriereliv, hvor du både arbejder som journalist, holder et par orlovsår og tager en afstikker for at pleje en gammel drøm om at arbejde som kok, så skal du bare gøre det. Det er ikke længere et dødsstød til karrieren at træde væk fra den slagne vej – tværtimod sætter arbejdsgiverne pris på fleksible medarbejdere med forskelligartede kompetencer.

Kamilla: Jeg vil bryde tabuet om at være ledig

Er du jobsøgende i mere end to år, mister du dine dagpenge. Det skete for Kamilla. Men det økonomiske tab af dagpenge var ikke det værste. Det var tabet af identitet, som hun følte, at hendes job gav hende. Den følelse blev erstattet af en følelse af at være flov over at modtage offentlig forsørgelse og ikke bidrage.

Snusfornuft for selvstændige

Som selvstændig erhvervsdrivende kan du ikke modtage dagpenge, medmindre du nedlægger dit firma. Så hvorfor kan det overhovedet betale sig for selvstændige at være medlem af AJKS? Selvstændig kommunikatør, Morten Bichel, og forsikringschef hos AJKS, Marianne Jaquet, kan komme i tanke om flere gode grunde til at holde fast på medlemskabet.

Fandt du den information du søgte