Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Husk at holde ferie, selvom du er jobsøgende

ferie for jobsøgende

 

Sommerferiesæsonen er over os. For mig dufter den af søde jordbær, lyse grillaftenener og børnesolcreme. For dig er det måske noget andet?

En ting er sikkert - sommeren er speciel. Især for os nordboere. Vi kommer ud af vores skal, og rammerne er ikke så stramme, som de plejer at være. Aftenerne er lange og lyse, og vi får koblet af.

Og ligegyldigt om den danske sommer byder på regn eller sol, så er det vigtigt at holde fri - også selvom du er jobsøgende og på dagpenge.

Vigtigt at holde HELT fri

Det er hårdt at være jobsøgende – det er et job i sig selv, og nogle føler, at de aldrig har fri. Dage og aftener smelter sammen - og alle weekender føles som mandag.

Derfor er det en god ide at skabe struktur i hverdagen med en jobsøgningsplan og huske at holde ferie, hvor du trækker stikket - og virkelig holder HELT fri.

Når du holder ferie, skal du ikke stå til rådighed for arbejdsmarkedet – men du skal huske at melde ferie til jobcentret, senest 14 dage før du vil holde din første feriedag. Du kan selv skrive din ferie ind på jobnet.

Jobcentret giver automatisk a-kassen besked om, at du holder ferie.

 

Ferie kan betale sig

Det er sundt at få sit arbejde - i dette tilfælde jobsøgningen - lidt på afstand og koble af, så får du ekstra energi ind på kontoen. Det er sundt for dit helbred, din livsglæde og for din kommende jobsøgning.

Det kan være frustrerende at se andre holde ”velfortjent” ferie, hvis du ikke selv føler, du kan tillade dig at holde fri. Men det kan du – og det bør du!

Mange får gode ideer, når hjernen får ro, men husk at skrive dem ned og parkere dem til efter ferien. Her kan du så udnytte sommerens agurketid til at få dit næste job.

Du kan læse mere om feriedagpenge og regler her.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.